Sugen på att flytta till Mexiko?

Allt fler svenskar väljer att bosätta sig utomlands men då gäller det ofta i europeiska länder som Spanien eller Storbritannien. Men däremot är utlandsflyttar långt borta, som Mexiko, relativt ovanliga om det inte handlar om jobb eller att någon förälskat sig i en mexikan. Om du dock funderar på att flytta till Mexiko finns det några tips du kan tänka på. Kika även in på Boneo för att se om de lagt ut någon bostad i Mexiko.

Boneo för utlandsflyttar

Om du ska flytta så långt bort som till Mexiko kan det vara värt att känna någon som redan bor där och kan hjälpa dig hitta bostad på plats. När du bor i Mexiko gäller det nämligen att bo på rätt ställe eftersom det finns mycket kriminalitet i landet. Jobbar du för ett företag kommer de säkerligen redan ge dig en bostad så du direkt har någonstans att åka när du kommer fram.

Om du emellertid vill spana lite på hur bostadsmarknaden ser ut utomlands kan du med fördel gå in på Boneo och se vad de har att erbjuda. Här kan du se en rad länder och bostäder som erbjuds där. Kan vara något för att få en överblick och jämföra andra länders bostadspriser eller kanske för att få ett hum om vad det kostar att ha ett sommarhus någonstans.

Besök Mexiko innan du flyttar dit

Att bara ge sig iväg vind för våg och bosätta sig i Mexiko utan att ha sett landet och läst på om det är förmodligen ingen bra och uttänkt idé. Mexiko är ett otroligt vackert land med fantastisk historia, men det är också ett land präglat av mycket brottslighet och även grov brottslighet. Vissa städer som Juárez hör till en av världens farligaste städer. Om du är kvinna ska du vara särskilt försiktig eftersom Mexiko är ett av de länder där flest kvinnor blir brutalt mördade.

Skyddade områden

Många rika som bor i Mexiko bor i skyddade områden. Så kallade gated communities. Det är som en stad i staden och det finns vakter som sitter utanför stadens stängsel som bara släpper in folk med rätt att komma in. Därför ska du som besöker ett gated community ha lösenord eller visa något annat som tyder på att du är en välkommen gäst. Bor du inte i ett gated community så ska du ha stängsel runt ditt hus om du har mycket pengar eller makt.